PartyLite Story
 
HISTORIEN OM PARTYLITE
VARJE SPECIELL HISTORIA HAR EN SPECIELL BÖRJAN.

Idag är det ganska vanligt för en kvinna att driva sitt eget företag. Men i början av 1900-talet var det ovanligt! Ändå hade Mabel Baker, precis som de tusentals kvinnor som gick i hennes fotspår, en vision om att förändra sitt liv.

Från vaxbuskens bär till ett mångmiljonföretag.

Under 1900-talets första år började den amerikanska lärarinnan Mabel Baker tillverka ljus av bären från de vilda vaxbuskarna på halvön Cape Cod, där hon växte upp. Först gav hon bort dem som presenter till sina vänner och släktingar, men det dröjde inte länge innan entreprenörandan tog över. Med en massa envishet, hårt arbete och stöd från sin make förvandlade Mabel år 1909 sin kärlek för ljus till ett företag. Mabel fortsatte passionerat att utveckla och sköta om sitt företag under resten av sitt liv. När hon avled år 1965 vid 94-års ålder, hade det som började med ett bär från en vaxbuske vuxit till ett företag värt 6 miljoner dollar. Än idag är hon vår förebild för framgång.

Ljus blir en ledstjärna för företagsamma kvinnor.

År 1973 då kvinnorna i USA höll på att utöka sin roll från hemmafruar till arbetande kvinnor – höll även Mabel Bakers ljusföretag på att komma underfund med sin roll. Man skapade ett dotterbolag, med ett namn som kanske låter aningen bekant: PartyLite Gifts, Inc.

Mabels anda lever vidare.

PartyLite började med tre personer som arbetade på ett pyttelitet kontor. Men tack vare inspirationen från Mabel trodde de på sig själva och sin framtid. De var också övertygade om att de hittat en ny fantastisk försäljningsmodell baserad på att dela företagets vinster med dess säljare? De ansåg att detta system gjorde det möjligt att sälja direkt till kunden, istället för till stora företag. Som du redan har gissat, så satsade företaget på den idén. Person till person taktiken var en motivationsfaktor i PartyLites starka fokus på kvalitet – i våra dofter och tillbehör för hemmet och i våra relationer till människor – precis som Mabel avsett. Vår direktförsäljningsmetod tillåter våra Konsulter att gå sin egen väg mot framgång och bygga sin verksamhet runt sina liv vilket ger dem en högre livskvalitet.

Modernt ledarskap, med värderingar som Mabel själv skulle ha godkänt.

När Blyth, Inc. år 1990 förvärvade PartyLite kom den fulla potentialen hos organisationen till sin rätt. Idag har PartyLite över 68 000 Konsulter i 18 länder världen runt. Det som började som en enda kollektion av ljus har nu expanderat till ett omfattande sortiment av högkvalitativa dofter och tillbehör, med fler och fler nya produkter varje år. Men viktigast av allt: under hela denna utveckling har PartyLite förblivit trogen de värderingar Mabel väckte då hon gjorde sitt allra första ljus: ärlighet, integritet, rättvisa och kvalitet.

I agree to the Terms and Conditions and Privacy Policy

Fortsätt